Ο ερχομός ενός παιδιού συμπληρώνει την ευτυχία του ζευγαριού...

 
Ωστόσο, οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής μεταθέτουν τη σκέψη για ολοκλήρωση του οικογενειακού προγραμματισμού.
Ως υπογονιμότητα ορίζεται η αδυναμία τεκνοποίησης ενός ζευγαριού μετά την πάροδο τουλάχιστον ενός έτους συχνών σεξουαλικών επαφών χωρίς προφύλαξη. Μετά το πέρας του διαστήματος αυτού συνίσταται επίσκεψη σε κάποιον ειδικό υγείας προκειμένου να εντοπιστούν τα εκάστοτε αίτια και να δοθεί η κατάλληλη λύση για το ζευγάρι. Η συμμετοχή των δύο φύλων σε θέματα υπογονιμότητας είναι περίπου ίση και το ζευγάρι αντιμετωπίζεται ως μονάδα. Πριν όμως φτάσουμε στη θεραπεία ιδιαίτερα ωφέλιμη είναι η πρόληψη. Μελέτες δείχνουν ότι η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής δρα ευεργετικά στη γονιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, και η διατροφή συμβάλλει ευεργετικά στον σκοπό αυτό.

Το 25% των ζευγαριών δεν πετυχαίνει εγκυμοσύνη κατά το πρώτο έτος των προσπαθειών ενώ, το 15% αυτών αναζητά τη βοήθεια ενός ειδικού. Η γονιμότητα τόσο στον άντρα όσο και στη γυναίκα μπορεί να μειωθεί λόγω διαφόρων παραγόντων. Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η υπογονιμότητα χαρακτηρίζεται ως ιδιοπαθής και δε συνοδεύεται από βεβαρημένο ιστορικό ή μη φυσιολογικά ευρήματα του αναπαραγωγικού. Έρευνες στηρίζουν ότι βασικό αίτιο στην ιδιοπαθή υπογονιμότητα αποτελεί το οξειδωτικό στρες. Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία κατάσταση κατά την οποία έχουν αυξηθεί σημαντικά στον οργανισμό τα επίπεδα δραστικών μορφών οξυγόνου (ROS) οι οποίες ενοχοποιούνται για βλάβες στις κυτταρικές μεμβράνες. Το οξειδωτικό στρες φαίνεται να επηρεάζει την ποιότητα των παραγόμενων γαμετών, τον τρόπο με τον οποίο αυτοί αλληλοεπιδρούν ενώ, παίζει ρόλο και στην πρώιμη ανάπτυξη του εμβρύου, την εμφύτευση και τελικά την έκβαση της ίδιας της εγκυμοσύνης.

Το AΧΙΟΝ είναι ένα μείγμα θρεπτικών συστατικών καθένα από τα οποία συμμετέχει με διαφορετικό τρόπο στην ενίσχυση του οργανισμού.

Περισσότερα για το AXION για τον Άνδρα εδώ

Περισσότερα για το AXION για την Γυναίκα εδώ

 
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!